Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, November 23, 2009

့အဆီမ်ားေသာ ငါးစားၿခင္းၿဖင္. ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေရွာင္ရွားႏွိင္......

ငါးသေလာက္ ၊ပင္လယ္ငါးသေလာက္ႏွင္. ငါးကြန္းရွပ္ကဲ.သိူ.ေသာ အဆီမ်ားသည္. ငါးမ်ားကိုစားသံုးၿခင္းၿဖစ္ဆီးက်ိတ္ကငိဆာ ၿဖစ္မွု.ကို ေလ်ာ.ခ်ႏွိင္ေၾကာင္း ထုတ္ၿပန္ထားသည္. ေလ.လာမွု အရသိရိွရသည္။ႏွစ္ေပါင္း ၃၀ အတြင္း လံုးဝမစားသံုးသူမ်ားသည္ပံုမွန္ ငါးစားသံုးသူမ်ားထက္ ပံုမွန္ ငါးစားသံ့ုးသူထက္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ၿဖစ္ႏွိင္ေၿခ ႏွစ္ဆ မွ သံုးဆ ပိုမ်ားသည္ကို ေလ.လာမွုအရသိရိွရေၾကာင္း ၿဖင္. ဆြီဒင္ႏွိင္ငံ ၊စေတာ.ဟုမ္း ၿမိဳ. ၊ကာရိုလင္ စကာ မွ သုေတ
သီမ်ားကေၿပာၾကပါသည္။
Omega -3 ဟုေခါသည္. အဆီအက္ဆစ္မ်ားေသာ ငါးမ်ားသည္ အထူးသၿဖင္. ထိေရာက္မွုရိွသည္ဟုပညာရွင္မ်ားက ေၿပာပါသည္။
လက္ေဆာင္ပါးရမယ္.သတင္းစကားမွာရွင္းပါသည္။တၿခားမဟုတ္ပါ၊ ငါးစားၾကပါေၾကာင္း အထက္ပါေဆးဘက္ဆိုင္ရာ ကပ္ေရာဂါ ဌာနမွ့ professor ( Alicja wolk) ကေၿ႔ပာသည္။
တၿခားအေရးၾကိးေသာအခ်က္မွာ Omega -3 ေခါအဆီအက္ဆစ္ သည္ႏွလံုးႏွင္.ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ားအားကာကြယ္မွု.ၿပဳရာတြင္ လည္းအက်ိဳးရိွသည္ဟုသူမကဆက္လက္ေၿပာၿပပါသည္။
ယင္းေလ.လာမွု.ကို ' Lancet ' အမည္ရိွ ေဆးဘက္ဆိုင္ရာ ဂ်ာနယ္ တြင္ ေဖာ္ၿပခဲ.ၿခင္း ၿဖစ္သည္။ ေလ.လာမွုသည္ဆြီဒင္ လူမ်ိဳး ၆၃၀၀-တို.အား ၁၉၆၇ -ခုႏွစ္မွ ၁၉၉၇ -ခုႏွစ္အထိ အႏွစ္ ၃၀-ၾကာ ေစာင္.ၾကည္. ေလ.လာ ၿခင္းၿဖစ္သည္။ ထိုကာလအတြင္း ထိိုသူတို.အနက္မွ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ၿဖစ္သူ ၄၆၆ -ဦး ေတြ.ရိွခဲ.ရၿပီး ၃၄၀ -မွာေသဆံုး ခဲ.သည္။
ငါးမစားသူမ်ားသည္ အသင္.အတင္.စားသူ သိုမဟုတ္ ပိုမိုစားသံုး သူမ်ားထက္ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ၿဖစ္ႏွိင္ေၿခ ႏွစ္ဆ မွသံုးစ ပိုမ်ားသည္ ဟုလင္းဆက္ ( Lancet ) ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ၿပထားသည္။
အဆီအက္ဆစ္သည္ ဆီးက်ိတ္ ကငိဆာဆဲလ္မ်ားကို ေၿခဖ်က္ႏွိင္စြမ္းရီွေၾကာင္း ယခင္ေလ.လာမွုမ်ားအရ သိရိွရၿပီးၿဖစ္သည္။သိူ.ေသာ္ ယင္းေလ.လာခ်က္ မ်ားမွာ ယခု ဆြီဒင္ လူမ်ိဳးမ်ား၏ ေလ.လာခ်က္ႏွင္.စာလ်င္ ေသးငယ္ေသာ ေလ.လာခ်က္မ်ားသာၿဖစ္သည္။
ဆီးက်ိတိကင္ဆာ သည္ ဆြီဒင္အမ်ိဳးူသားမ်ားၾကားတြင္ အၿဖစ္မ်ားေသာ ကင္ဆာၿဖစ္သည္။ ေယာက်ၤားမ်ားတြင္ ၿဖစ္ေသာ ကင္ဆာအမ်ိဳးမ်ိဳးအနက္ ဆိးက်ိတ္ကင္ဆာသည္ ၂၇-ရာခိုင္ႏွုန္းအထိရိွေလသည္။

Tags:

မွ်ေ၀ရန္

No comments:

Post a Comment